Om oss

Vi är ett härligt blandat sällskap främst från främst Stockholm med idag fyrtiofyra medlemmar fördelat på nitton kvinnor och tjugosex män. Vi har även medlemmar i Oxelösund, Västervik, Norrtälje och Linköping. Vi började träffas några stycken 2009 och nu är vi betydligt fler. Vi har ingen klubbstuga, ingen ordförande och har inga medlemsavgifter. Vi kör bara hoj och trivs med det. 

Vår mötesplats när vi inte kör hoj är på Facebook där vi har en egen grupp. Där snackar vi om ditten & datten och det är där vi lägger ut planerade turer. 

De flesta har egen hoj medan några åker bakpå. Vi kör allt på två hjul från touring till custom och streethojar. Vi är på inget vis en märkes- eller modellsammanslutning. Harley eller BMW kvittar. Gillar man att köra hoj under ordnade, men lättsamma former tillsammans med andra likasinnade är man välkommen att köra med oss.

Vi kör såväl kvällsturer mitt i veckan som lite längre turer på helgerna. Den som kan och har lust hänger på. Inte sällan brukar vi samlas för en fika på Café Rosenhill, söder om Stockholm. Vi kör också gärna till Sigtuna, Värmdö, Dalarö och Vaxholm. De klassiska mötesplatserna för hojåkare i Stockholm.

Är du kameraskygg kan du få problem tillsammans med oss då många tar fram sina kameror så snart vi stannat till någonstans. Bilderna kommer sedan upp på Picasa eller på Facebook. Det går bara inte att komma undan. Tro oss. Det finns fler än en som försökt och gett upp.

Tre gånger har några medlemmar kommit iväg på en "längre" gemensam tur och det är något som vi ska försöka göra till en tradition. 2010 turade vi i Österlen. 2011 turade vi i Bohuslän. 2012 begav vi oss till Gotland.

Vi har en mycket god stämning i gänget och ingen rackar ned på någons val av hoj eller märke och även om jargongen ibland är hög så är den hjärtlig. Vi är helt enkelt ett trevligt och glatt hojgäng som kallar oss för Hojgänget.

nynashamn-110803-001.jpg

På väg till Nynäshamn!